Citroen ID/DS

citroen_id_dsAls klein kind liep ik aan de hand van mijn moeder door de straat. Net enkele meters van huis kwam de huisarts ons tegemoet in zijn zwarte DS. De meedraaiende koplampen maakten indruk: ”kijk mam, die auto heeft boze ogen”. Dit was mijn eerste kennismaking met de DS, het is mij altijd bijgebleven.In 1995 kreeg ik de mogelijkheid om dagelijks aan DS-en te sleutelen. Mijn liefde voor dit type Citroën heeft zich daardoor verdiept. In die tijd reed ik dagelijks in een DS, helaas ontbrak het geld deze auto te koesteren. Zij is uiteindelijk gesloopt.

Nu gebruik ik mijn spaarzame vrije tijd om een ID uit 1965 te restaureren. Met een rood systeem, wat mij betreft het systeem met het meeste comfort.

Een vak apart

De techniek is voor mij gesneden koek, iets dat de monteurs van de eerste modellen niet konden zeggen. Het destijds nieuwe, revolutionaire hydrauliek systeem heeft menig monteur in de jaren ’50 slapeloze nachten bezorgd. Het repareren van een DS was toch wel degelijk een vak apart en niet te vergelijken met de Traction.


Home

Traction Avant

Citroën ID/DS

Citroën CX

Webshop

focwa en dcr